Page 2 of 3

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Sun Apr 13, 2008 5:38 am
by jlv
I still can't get it to happen. Can you send me your config file? Maybe I need to use the same suspension/gearing settings too.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Sun Apr 13, 2008 4:27 pm
by Wilson
all my suspension is set at 20 and my gearing is at -2. which now that i think about it that could be the problem.
I attached the config file you need...

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Sun Apr 13, 2008 9:51 pm
by jlv
I still can't reproduce it. My best guess would be that the suspension is bouncing off the stop and causing an oscillation. When you watch a replay, is the suspension bouncing all over the place?

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Sun Apr 13, 2008 11:02 pm
by Wilson
yep

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Mon Apr 14, 2008 12:10 am
by Voutare
WILSONATV wrote:When you hit 5th pinned in the air,the sound and rpm gauge goes nuts. Happens every time you hit the rev limiter in 5th while in the air. I dont know if its just this snapshot or what but its worth taking a look into.



Same thing happened to me. With 20 compress/rebound it does it, and anything around there it does it also. I haven't tried it on anything different though.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Mon Apr 14, 2008 5:18 am
by jlv
Does this work better?

I added some damping between the rear wheel and the flywheel, but I don't know if it will fix it or not. I wish I could reproduce it here.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 4:03 am
by jlv
Anyone try it? If you didn't see the link here it is again:

http://mxsimulator.com/snapshots/mx-2008-04-14.exe

I haven't managed to reproduce the bug so if someone could give this a test that would be great.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 9:33 pm
by Voutare
Downloading. Might take me a while to actually test. I'm about to call a guy about a KX 125.


Quick test:

It isn't doing it as much in the air, but when you go from 5th gear pinned and slam the breaks with antilock, it studders. I'll give you my settings in a second.


Fork Compression: 34
Fork Rebound: 61

Shock Compression: 50
Shock Rebound: 58



Go from 5th pinned and hit the front and rear antilock, and you will see the screen and the RPM gauge skip around madly.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 10:20 pm
by Pumaxcs
yeah it wasnt that bad or as bad as last time but... my editor isnt working now when i press tab and i went 2 check the shortcut properties and it had editor in it so... :roll:

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 11:03 pm
by jlv
Here's a new build with 4 times the flywheel damping. This does seem to kill the rear wheel hop under braking.

http://mxsimulator.com/snapshots/mx-2008-04-15.exe

This shouldn't have had any effect on the editor. Does TAB still toggle 3rd person or is it completely dead?

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 11:41 pm
by Pumaxcs
i havent tried it with the new 1 but it goes 1st then third then 1st

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Tue Apr 15, 2008 11:53 pm
by jlv
For some reason it's not seeing the --editor option then. Try opening a command prompt and typing:

cd "C:\Program Files\MX Simulator"
mx --editor

That way you will know for sure the option was given.

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Wed Apr 16, 2008 12:02 am
by Pumaxcs
ok i went and tried 2 dl the old snapshot on the first page and it didnt help and the newer 1 still didnt...
but wat is a command prompt i think i no just dont no were 2 find it

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Wed Apr 16, 2008 1:20 am
by Pumaxcs
umm... when i tried 2 better myself at smithtown i was in 3rd person i clicked tab and it sent me 2 the editor... i didnt change anything so i dont no wat i did just decieded 2 work i gues... :| :?

Re: 2008-04-09 snapshot

Posted: Wed Apr 16, 2008 2:14 am
by jlv
Is it possible that you are starting it from the start menu shortcut sometimes, and the desktop shortcut the rest of the time but only have --editor on one of them?