2017-08-02 snapshot

Post anything about MX Simulator here. Please. I'm begging you.
User avatar
yzmxer608
Posts: 14976
Joined: Mon Dec 29, 2008 4:30 am
Team: Race Tech/SD
Location: Wisconsin, U.S.A

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby yzmxer608 » Thu Aug 17, 2017 3:00 am

jlv wrote:Uphill you can brake as hard as possible but downhill you'll endo if you brake too hard.

How do you think stop wheelies (both front and rear and front only) affects the erosion? I would say most have front only, I use neither but just curious depending on how many people use them vs. not how it would affect it.
TeamHavocRacing wrote:If I had a nickel for every time someone asked for this, I would have a whole shitload of nickels.

jlv
Site Admin
Posts: 12317
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby jlv » Fri Aug 18, 2017 12:50 am

Atom6246 wrote:
jlv wrote:Lazy terrain reshading for better erode FPS.

JLV, was this update what you referring to when you said this?
jlv wrote:
Atom6246 wrote:Was really fun playing with erode again especially on an rF track with a decent amount of people^
Although it sucked I had to leave eventually because I started getting frame skips down to 8fps. JLV is there any hope for future optimization?

Yes. The current reshading code is very inefficient. I expect to improve its speed by an order of magnitude in the next few weeks.

Most of it. There's still one more optimization that could make the reshading a lot faster. But the optimization in this update made the reshading speed less important since it's called much less often now.

yzmxer608 wrote:
jlv wrote:Uphill you can brake as hard as possible but downhill you'll endo if you brake too hard.

How do you think stop wheelies (both front and rear and front only) affects the erosion? I would say most have front only, I use neither but just curious depending on how many people use them vs. not how it would affect it.

I can see how it could affect it since the computer will probably be smoother about killing stoppies than a person would.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
Atom6246
Posts: 3003
Joined: Fri Jul 13, 2012 1:28 am
Location: Florida

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby Atom6246 » Fri Aug 18, 2017 12:55 am

jlv wrote:Most of it. There's still one more optimization that could make the reshading a lot faster. But the optimization in this update made the reshading speed less important since it's called much less often now.

Ahh ok sweet looking forward to it
Check out my YouTube channel by clicking the pic below!
Image

User avatar
Big Smooth one3
Posts: 1001
Joined: Wed Jul 23, 2014 7:17 pm
Team: TM-Factory Racing
Location: TN, for now

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby Big Smooth one3 » Fri Aug 18, 2017 11:04 pm

Few screenshots after the EMF test on Lommelv2 with nearly full gate yesterday (please excuse my shitty graphics and inability to take decent screenshots). Most of these are areas which did not form as I had imagined, mostly due to interplay between tiles on the track:

#1) J= Jump face tile | C=choppy tile | N=normal/base tile across most of the track. Transition point between tiles degraded more than any single tile on it's own.
Image

#2 3, & 4) Interaction between a lazily placed jumpface tile (just 1-clicked it with large radius) and the base tile
ImageImageImage

#5, 6, & 7) "landing" tile (wide radius, single click on areas that were forming unrealistically deep/choppy indentations from launched jump landings) made to soften harsh landing effect:
ImageImageImage

#8 & 9) A couple of lines that developed directly on the edge of 2 separate tiles + happy face for bumps up the edge of a slight mound along the most used line
ImageImage

and lastly; #10) Nice choppyiness forming as I had hoped, but counteracted by the "kicker" (kicker isn't entirely accurate, these spots were huge) that formed in the arc between the "jumpface" tile and the base at certain spots where riders where imparting more force than the usual
Image

Great potential in this system, and learned a lot from the races yesterday. Confident that client-side improvements and our understanding of the mechanic will yield awesome results.
Justin Smedley | #304 | UID 13800 | Aggressively Mediocre Image

User avatar
checkerz
Posts: 7717
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:23 am
Team: RaGe Factory

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby checkerz » Sun Aug 20, 2017 2:15 pm

Jlv, any timeframe on the changes talked about? Wanting to test them and hopefully have a few of the problem areas worked out before running off season stuff. Just curious on timeline so I can plan off season schedule accordingly.

jlv
Site Admin
Posts: 12317
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby jlv » Mon Aug 21, 2017 12:48 am

I'll expect to have the minimum slope, inner radius and slip multiplier settings done in the next couple of weeks.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

mx-dude006
Posts: 18
Joined: Sun Jul 03, 2016 10:53 pm
Team: Mocardy KTM

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby mx-dude006 » Mon Aug 21, 2017 4:07 am

i cant use any controls on this new snapshot. Any reason why this would be occurring?? And how do i fix it

User avatar
Kenny154
Posts: 270
Joined: Thu Jan 05, 2017 10:25 am
Team: MotoSavage

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby Kenny154 » Mon Aug 21, 2017 4:48 am

mx-dude006 wrote:i cant use any controls on this new snapshot. Any reason why this would be occurring?? And how do i fix it


Are your drivers on your controller up to date?
Image

User avatar
checkerz
Posts: 7717
Joined: Tue Apr 22, 2008 4:23 am
Team: RaGe Factory

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby checkerz » Tue Aug 22, 2017 2:34 am

JLV, I believe Justin has had this happen with some of the EMF test races as well, we had about 17 or so start a 30 plus 2 moto on erode 3, about 20-ish minutes in server went into -250 to -350 offset and super slow mo.

Just making you aware and I'll keep an eye on it. Hopefully Justin can add more from his experience as well.

User avatar
Big Smooth one3
Posts: 1001
Joined: Wed Jul 23, 2014 7:17 pm
Team: TM-Factory Racing
Location: TN, for now

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby Big Smooth one3 » Tue Aug 22, 2017 4:35 pm

checkerz wrote:JLV, I believe Justin has had this happen with some of the EMF test races as well, we had about 17 or so start a 30 plus 2 moto on erode 3, about 20-ish minutes in server went into -250 to -350 offset and super slow mo.

Just making you aware and I'll keep an eye on it. Hopefully Justin can add more from his experience as well.

The 1st erode test EMF ran on Agueda Smooth 2 had huge offsets that seemed to be tied to the amount of deformation. With erode on 2, it was almost immediate (a lap or two). After setting erode to 1, everything seemed OK, but 4 or 5 (maybe?) laps in, the offset started going crazy again, giving the classic "slow-mo" gameplay effect. That said, they switched servers and the issue seemed to go away. I'll get Tizz to chime in here to clarify since he was running the show.

Did a second test race on Lommel v2 and I think everything ran pretty smoothly, didn't have to change server or experience any major, sustained ping/offset issues from what I remember.
Justin Smedley | #304 | UID 13800 | Aggressively Mediocre Image

jlv
Site Admin
Posts: 12317
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby jlv » Wed Aug 23, 2017 12:57 am

Something like that happened the first night we tested it. Server locked up but was still alive enough to restart successfully. Would have been nice to get a core dump for debugging it but I didn't have it enabled. If anyone want's to try to get one, enable core dumps before starting the server like this:

ulimit -c 100000

When the server is locked up, kill it with "kill -QUIT <pid>", where <pid> is the server's process ID.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
WillSt24
Posts: 631
Joined: Tue Oct 14, 2014 12:56 am
Team: MadCape
Location: Canada

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby WillSt24 » Fri Aug 25, 2017 11:20 pm

I was using snapshot mx-2017-01-08-1331 until today, switched to this one and I really feel like something has changed with the steering of the bike? And I guess its obivious that Im getting way lower FPS than before?
| #36 WILLIAM ST-LAURENT |
rF best finish : 6th [SX] 3rd [MX]
EMF best finish : 2nd [SX]

User avatar
SKlein
Posts: 239
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:08 pm
Team: Evergood
Location: MN

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby SKlein » Sat Aug 26, 2017 1:37 am

WillSt24 wrote:I was using snapshot mx-2017-01-08-1331 until today, switched to this one and I really feel like something has changed with the steering of the bike? And I guess its obivious that Im getting way lower FPS than before?

If you're referring to the front end giving out all over the place I've had it as well. Try moving a setting on your ADV by one +or- and see if it fixes anything.

User avatar
WillSt24
Posts: 631
Joined: Tue Oct 14, 2014 12:56 am
Team: MadCape
Location: Canada

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby WillSt24 » Sat Aug 26, 2017 2:02 am

SKlein wrote:
WillSt24 wrote:I was using snapshot mx-2017-01-08-1331 until today, switched to this one and I really feel like something has changed with the steering of the bike? And I guess its obivious that Im getting way lower FPS than before?

If you're referring to the front end giving out all over the place I've had it as well. Try moving a setting on your ADV by one +or- and see if it fixes anything.


What did you changed in your ADV ? If you remember.
| #36 WILLIAM ST-LAURENT |
rF best finish : 6th [SX] 3rd [MX]
EMF best finish : 2nd [SX]

User avatar
SKlein
Posts: 239
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:08 pm
Team: Evergood
Location: MN

Re: 2017-08-02 snapshot

Postby SKlein » Sat Aug 26, 2017 2:11 am

WillSt24 wrote:
SKlein wrote:
WillSt24 wrote:I was using snapshot mx-2017-01-08-1331 until today, switched to this one and I really feel like something has changed with the steering of the bike? And I guess its obivious that Im getting way lower FPS than before?

If you're referring to the front end giving out all over the place I've had it as well. Try moving a setting on your ADV by one +or- and see if it fixes anything.


What did you changed in your ADV ? If you remember.

I just randomly picked Roll Limit Factor (moved from 4-to-5). All of my setups with the old ADV do it until I make the change.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: _darkdiamonds and 5 guests