30-40 FPS nationals with erode

Post anything about MX Simulator here. Please. I'm begging you.
User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 1:17 pm

well, yesterday I ran 250 AMS and had an unpleasant surprise, my PC that I am accustomed to play with at least 90 FPS was with FPS well below the common during the race of 125, so I downloaded the track version and objet pack low, and it did not work, it continued the same, I changed to high FPS settings, and it continued the same thing, nothing I did changed it, always 30-40 FPS, some track points drop to 25-20 FPS was terrible and frustrating, please Can someone help me? Thanks a lot, jlv pls !!

PC specs:
FX 6300
GA 970a d3p
8GB RAM
Corsair H45
3 Hard Disk
Font EVGA 500w

sorry for the awful english
Image

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 1:29 pm

Image

look at the percentage of use of the video card, processor and using half of the memory, apparently has nothing forced

(I used the PRO DEMO for comparison because the amateur is not yet available)
Image

Luca Tirone #48
Posts: 22
Joined: Fri Dec 30, 2016 8:10 pm
Team: Beuzi Team

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby Luca Tirone #48 » Mon May 21, 2018 2:40 pm

The same thing is happening to me with a GTX 1050 Ti 4GB and i use 30% of GPU and in many track it has some drops in fps and many times it says out of virtual memory.
PC Spec:
AMD Ryzen 3 1200 3.4 Ghz
GTX 1050 Ti 4Gb
RAM 8Gb 2400Mhz DDR4
Image

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 2:41 pm

Image

I tested on a 1024x768 monitor the percentage has increased but the clock has slowed down a lot, if I force it to increase the usage percentage drops, it's as if it were made to stay with horrible FPS
Image

jlv
Site Admin
Posts: 12816
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby jlv » Mon May 21, 2018 5:40 pm

What terrain rendering method setting are you guys using?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

Luca Tirone #48
Posts: 22
Joined: Fri Dec 30, 2016 8:10 pm
Team: Beuzi Team

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby Luca Tirone #48 » Mon May 21, 2018 5:48 pm

I always use 512x512
Image

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 5:48 pm

I tested shader/direct shader/copy and hardware/copy and everyone had a small difference of about 5fps
Image

Luca Tirone #48
Posts: 22
Joined: Fri Dec 30, 2016 8:10 pm
Team: Beuzi Team

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby Luca Tirone #48 » Mon May 21, 2018 5:51 pm

Me too the same thing
Image

jlv
Site Admin
Posts: 12816
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby jlv » Mon May 21, 2018 6:09 pm

Is it still slow when you're parked on the gate with no erode happening?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 6:14 pm

with erode stopped at the gate is around 60 fps, without erode stands 125 stopped and 90-111 running, this with 40 people
Image

User avatar
DBRider251
Posts: 1215
Joined: Fri Jun 21, 2013 5:38 pm
Team: LCQ Studios

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby DBRider251 » Mon May 21, 2018 11:43 pm

I get 70-90 with this, full gate, erode. Used the Low object pack and track. No removers.

FX-8350
GTX970
8GB Ram
Image
Image

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Mon May 21, 2018 11:57 pm

our PC are almost the same, only changes the processor, did not want to spend on a core i5 kit because it is more than 2x a salary in my country, JLV please would not have something I could do to improve it?
Image

jlv
Site Admin
Posts: 12816
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby jlv » Wed May 23, 2018 1:52 am

It's strange that the FPS is lower even when nothing is eroding. If you turn reshade delay up to 20 does the FPS match the no erode FPS?

Also, I'd recommend setting "use shader programs" to "yes" unless you have an absolute potato for a GPU. Without shader programs it has to do bone transformations on the CPU which will be really slow when you're running models that have sub-optimally high vertex counts. (Which is probably the case.)
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

maggett
Posts: 354
Joined: Sun Mar 06, 2016 2:05 pm
Team: Architech
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby maggett » Wed May 23, 2018 2:01 am

my brother has this problem as well with an i5 and amd r290 he usually gets around 125 with some drops depending on the track but with erode on hes drops to like 40 no matter what settings he uses
Image

User avatar
GuilhermeMX94
Crushed Dissenter
Posts: 42
Joined: Sat Aug 27, 2016 3:51 am
Team: PowerDream
Location: Brazil
Contact:

Re: 30-40 FPS nationals with erode

Postby GuilhermeMX94 » Wed May 23, 2018 2:51 am

jlv wrote:It's strange that the FPS is lower even when nothing is eroding. If you turn reshade delay up to 20 does the FPS match the no erode FPS?

Also, I'd recommend setting "use shader programs" to "yes" unless you have an absolute potato for a GPU. Without shader programs it has to do bone transformations on the CPU which will be really slow when you're running models that have sub-optimally high vertex counts. (Which is probably the case.)


I have a GTX 970, and no matter what I change, that 40 FPS is constant
Image


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Smerwin43 and 6 guests