HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Post anything about MX Simulator here. Please. I'm begging you.
simonsonter
Posts: 24
Joined: Tue Feb 10, 2015 4:53 pm
Team: Privateer
Location: Sweden

HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby simonsonter » Thu Sep 20, 2018 6:03 am

Hi!
I made an online server yesterday and I wonder how I name it. Most servers I play in is named like "jdbdvej.mxsim.com:19637" but my server name is my ip. What if I want it to be like "sonter.mxsim.fr:19801"?
Help.....

User avatar
Wahlamt
Posts: 6885
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby Wahlamt » Thu Sep 20, 2018 7:08 am

You can have it to anything, but unless you own "simonsonter.com" for example, people won't be able to use "Click to connect", but having to still use your IP.

Either way since you asked, you set the server "name" on the same line as "--result-cmd".

simonsonter
Posts: 24
Joined: Tue Feb 10, 2015 4:53 pm
Team: Privateer
Location: Sweden

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby simonsonter » Thu Sep 20, 2018 11:53 am

You have to make me a video, dont understand yada

User avatar
Wahlamt
Posts: 6885
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby Wahlamt » Thu Sep 20, 2018 3:52 pm

If you don't buy some "website" with a website name, you will have to stick with your IP. Me for example, I own storkenmxs.com, so I have it set that when someone connects to server.storkenmxs.com, they will end up in another place, where my server is. So you would need to buy "mymxsimsite.com" or something, if you want an address like that. The " .mxsim.fr" specifically is EMF rented servers, .flowtech.com is flowtech servers.

simonsonter
Posts: 24
Joined: Tue Feb 10, 2015 4:53 pm
Team: Privateer
Location: Sweden

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby simonsonter » Fri Sep 21, 2018 8:53 pm

ahaa, now I get it. But if someone else wants to join my server, they have to type in my IP and my port that I did forward?
Like 192.168.1.1:19800 ?
Or do they just type in my IP?

jlv
Site Admin
Posts: 12954
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby jlv » Fri Sep 21, 2018 11:01 pm

If you don't give the port number it defaults to 19800.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
Wahlamt
Posts: 6885
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: HOW TO CHANGE SERVER NAME?

Postby Wahlamt » Sat Sep 22, 2018 11:08 pm

simonsonter wrote:ahaa, now I get it. But if someone else wants to join my server, they have to type in my IP and my port that I did forward?
Like 192.168.1.1:19800 ?
Or do they just type in my IP?

Also 192.168.1.1 is a private IP, so unless you're on the same network you'll have to use your public IP. If you don't know what that is, go to https://www.whatismyip.com/ and look up your "Public IPv4 address".


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests