2019-01-26 snapshot

Post anything about MX Simulator here. Please. I'm begging you.
jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Thu Jan 31, 2019 2:38 am

Hm. Even though I only mentioned Nvidia, the code for the dedicated graphics override was for both brands:

Code: Select all

  // http://developer.download.nvidia.com/devzone/devcenter/gamegraphics/files/OptimusRenderingPolicies.pdf
  __declspec(dllexport) DWORD NvOptimusEnablement = 0x00000001;
  // http://developer.amd.com/community/blog/2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/
  __declspec(dllexport) int AmdPowerXpressRequestHighPerformance = 1;

I wonder if that might be the problem. Is there any chance your integrated graphics is actually faster than your card?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Sat Feb 02, 2019 4:03 am

jlv wrote:Hm. Even though I only mentioned Nvidia, the code for the dedicated graphics override was for both brands:

Code: Select all

  // http://developer.download.nvidia.com/devzone/devcenter/gamegraphics/files/OptimusRenderingPolicies.pdf
  __declspec(dllexport) DWORD NvOptimusEnablement = 0x00000001;
  // http://developer.amd.com/community/blog/2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/
  __declspec(dllexport) int AmdPowerXpressRequestHighPerformance = 1;

I wonder if that might be the problem. Is there any chance your integrated graphics is actually faster than your card?


My card is definitely faster: Rog Strix RX580 8GB 1400Mhz.

What 2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/ is for ? maybe the 2015 version is too old ?!? I don't know, I'm guessing because I don't a thing in software programming. but if you want me to find info about my setup or performance I can!

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Sat Feb 02, 2019 4:04 am

K-Xtreme wrote:
jlv wrote:Hm. Even though I only mentioned Nvidia, the code for the dedicated graphics override was for both brands:

Code: Select all

  // http://developer.download.nvidia.com/devzone/devcenter/gamegraphics/files/OptimusRenderingPolicies.pdf
  __declspec(dllexport) DWORD NvOptimusEnablement = 0x00000001;
  // http://developer.amd.com/community/blog/2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/
  __declspec(dllexport) int AmdPowerXpressRequestHighPerformance = 1;

I wonder if that might be the problem. Is there any chance your integrated graphics is actually faster than your card?


My card is definitely faster: Rog Strix RX580 8GB 1400Mhz.

What 2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/ is for ? maybe the 2015 version is too old ?!? I don't know, I'm guessing because I don't a thing in software programming. but if you want me to find info about my setup or performance I can!


what's the : AmdPowerXpressRequestHightPerformance = 1 ? maybe the number change something ?

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Sat Feb 02, 2019 4:18 am

K-Xtreme wrote:
K-Xtreme wrote:
jlv wrote:Hm. Even though I only mentioned Nvidia, the code for the dedicated graphics override was for both brands:

Code: Select all

  // http://developer.download.nvidia.com/devzone/devcenter/gamegraphics/files/OptimusRenderingPolicies.pdf
  __declspec(dllexport) DWORD NvOptimusEnablement = 0x00000001;
  // http://developer.amd.com/community/blog/2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/
  __declspec(dllexport) int AmdPowerXpressRequestHighPerformance = 1;

I wonder if that might be the problem. Is there any chance your integrated graphics is actually faster than your card?


My card is definitely faster: Rog Strix RX580 8GB 1400Mhz.

What 2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/ is for ? maybe the 2015 version is too old ?!? I don't know, I'm guessing because I don't a thing in software programming. but if you want me to find info about my setup or performance I can!


what's the : AmdPowerXpressRequestHightPerformance = 1 ? maybe the number change something ?

It's asking the driver to not switch to the integrated GPU. The two URLs are just comments. They don't have any effect.

I'll try compiling an exe for you without it just in case that's what's causing it.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Sun Feb 03, 2019 6:27 pm

jlv wrote:
K-Xtreme wrote:
K-Xtreme wrote:
My card is definitely faster: Rog Strix RX580 8GB 1400Mhz.

What 2015/10/02/amd-enduro-system-for-developers/ is for ? maybe the 2015 version is too old ?!? I don't know, I'm guessing because I don't a thing in software programming. but if you want me to find info about my setup or performance I can!


what's the : AmdPowerXpressRequestHightPerformance = 1 ? maybe the number change something ?

It's asking the driver to not switch to the integrated GPU. The two URLs are just comments. They don't have any effect.

I'll try compiling an exe for you without it just in case that's what's causing it.


Great!
Glad to help you JLV

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Tue Feb 05, 2019 3:14 am

K-Xtreme wrote:
jlv wrote:
K-Xtreme wrote:
what's the : AmdPowerXpressRequestHightPerformance = 1 ? maybe the number change something ?

It's asking the driver to not switch to the integrated GPU. The two URLs are just comments. They don't have any effect.

I'll try compiling an exe for you without it just in case that's what's causing it.


Great!
Glad to help you JLV

Sorry, forgot to do this yesterday. Is this any better?
http://mxsimulator.com/snapshots/mx-2019-02-04-1446.exe
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Wed Feb 06, 2019 3:51 am

jlv wrote:
K-Xtreme wrote:
jlv wrote:It's asking the driver to not switch to the integrated GPU. The two URLs are just comments. They don't have any effect.

I'll try compiling an exe for you without it just in case that's what's causing it.


Great!
Glad to help you JLV

Sorry, forgot to do this yesterday. Is this any better?
http://mxsimulator.com/snapshots/mx-2019-02-04-1446.exe


Thank you JLV, No problem

unfortunately, it doesn't run any better. :/ On the 2018-02-11-1391 I run between 119 and 125 FPS on 2019 A2 but with the 2019-02-04 I run between 78 and 105 FPS. Both on single player Ultra Low track.

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Thu Feb 07, 2019 3:08 am

Those tracks have pretty uneven performance so they might not be the best test cases. Do the frames go up when you pause?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Thu Feb 07, 2019 3:54 pm

jlv wrote:Those tracks have pretty uneven performance so they might not be the best test cases. Do the frames go up when you pause?


IN the last snap you made me yes the frames go back up to 125 in pause.

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Fri Feb 08, 2019 1:56 am

K-Xtreme wrote:
jlv wrote:Those tracks have pretty uneven performance so they might not be the best test cases. Do the frames go up when you pause?


IN the last snap you made me yes the frames go back up to 125 in pause.

You probably just happened to be close enough to one of the objects with the bloated collision files when you tested with the new snapshot. When you're paused it isn't doing the collision check.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Fri Feb 08, 2019 6:27 pm

jlv wrote:
K-Xtreme wrote:
jlv wrote:Those tracks have pretty uneven performance so they might not be the best test cases. Do the frames go up when you pause?


IN the last snap you made me yes the frames go back up to 125 in pause.

You probably just happened to be close enough to one of the objects with the bloated collision files when you tested with the new snapshot. When you're paused it isn't doing the collision check.


OK?!
but it does this everywhere on the track!!
Why an old Snap doesn't do this and the latest is that unstable?

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Sat Feb 09, 2019 2:13 am

Here's the list of snapshot posts.

Does it start at 2018-05-25-1405? I.e. 2018-05-06-1400 is solid but 2018-05-25-1405 isn't?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
DJ99X
Posts: 15503
Joined: Tue Jan 15, 2008 11:36 am
Location: Land Down Under

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby DJ99X » Sat Feb 09, 2019 3:11 am

A couple of requests for scripting

-Scale billboard
-Get camera location (maybe rotation as well) - this would be useful for optimising rain/snow animations

Regarding custom frames, does unfilled areas just default to black when there's no alpha channel, and fully transparent if there is? Would it be possible to blend 2 textures, e.g. have a textured background, then paste characters with alpha channel over the top?

jlv
Site Admin
Posts: 13332
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby jlv » Sun Feb 10, 2019 3:03 am

DJ99X wrote:Regarding custom frames, does unfilled areas just default to black when there's no alpha channel, and fully transparent if there is? Would it be possible to blend 2 textures, e.g. have a textured background, then paste characters with alpha channel over the top?

It's initialized black and transparent if there's an alpha channel. It does blend since this snapshot.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

K-Xtreme
Posts: 74
Joined: Fri Dec 03, 2010 1:00 am

Re: 2019-01-26 snapshot

Postby K-Xtreme » Wed Feb 13, 2019 5:06 pm

jlv wrote:Here's the list of snapshot posts.

Does it start at 2018-05-25-1405? I.e. 2018-05-06-1400 is solid but 2018-05-25-1405 isn't?


2018-05-1400 works fine it's from 1405 and latest!


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests