How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

barrington314
Posts: 6006
Joined: Fri Feb 18, 2011 6:03 pm
Team: me
Location: Charleston, SC

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby barrington314 » Fri Jun 09, 2017 5:59 pm

John23 wrote:I have found out how to get the plugin working, but when I do the model to height map, I name it "Mountainview.bmp" and set the location to my desktop. Once I get the window that says it was completed, there is nothing but an empty folder on my desktop and it gives me an error saying it no longer exists.

Hmmm I seem to be having this problem. But without the error message.

John23
Posts: 2743
Joined: Tue Oct 28, 2014 12:38 am
Team: Westside Racing

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby John23 » Fri Jun 09, 2017 9:43 pm

barrington314 wrote:
John23 wrote:I have found out how to get the plugin working, but when I do the model to height map, I name it "Mountainview.bmp" and set the location to my desktop. Once I get the window that says it was completed, there is nothing but an empty folder on my desktop and it gives me an error saying it no longer exists.

Hmmm I seem to be having this problem. But without the error message.

All the height maps were located in my documents folder for some reason
Fun read for all: viewtopic.php?t=35077
PM me for renders

barrington314
Posts: 6006
Joined: Fri Feb 18, 2011 6:03 pm
Team: me
Location: Charleston, SC

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby barrington314 » Sat Jun 10, 2017 11:29 pm

John23 wrote:
barrington314 wrote:
John23 wrote:I have found out how to get the plugin working, but when I do the model to height map, I name it "Mountainview.bmp" and set the location to my desktop. Once I get the window that says it was completed, there is nothing but an empty folder on my desktop and it gives me an error saying it no longer exists.

Hmmm I seem to be having this problem. But without the error message.

All the height maps were located in my documents folder for some reason

Dang, mine too. Thats weird. Yay! Thank you sir.

ktm18
Posts: 125
Joined: Tue Aug 23, 2011 11:02 am

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby ktm18 » Sun Jun 18, 2017 1:07 pm

when i open the map to select a region its not a satulite picture and when i grab it and then click on toggle terrain it doesnt do anything at all?

808
Posts: 133
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby 808 » Thu Jun 22, 2017 5:52 pm

it won't let me do anything with the 2013 version anymore so i had to get the 2017 version, but in this version they somehow made it worse than the older one because now there is no plugins folder. so now i can't put the mesh2heightmap thing in it, so now i can't do shit.

kinda frustrating when a company goes ahead and makes their new version of their program worse than their old, then forces you to use the new version or else your fucked. beautiful, true heroes they are.
TeamHavocRacing wrote:If I see your UID in a server, I'll just kick that slot.

User avatar
Wahlamt
Posts: 5708
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby Wahlamt » Thu Jun 22, 2017 8:55 pm

808 wrote:it won't let me do anything with the 2013 version anymore so i had to get the 2017 version, but in this version they somehow made it worse than the older one because now there is no plugins folder. so now i can't put the mesh2heightmap thing in it, so now i can't do shit.

kinda frustrating when a company goes ahead and makes their new version of their program worse than their old, then forces you to use the new version or else your fucked. beautiful, true heroes they are.

Go to extension manager or whatever, click on install and locate the .rbz file.

808
Posts: 133
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby 808 » Fri Jun 23, 2017 11:23 pm

Wahlamt wrote:
808 wrote:it won't let me do anything with the 2013 version anymore so i had to get the 2017 version, but in this version they somehow made it worse than the older one because now there is no plugins folder. so now i can't put the mesh2heightmap thing in it, so now i can't do shit.

kinda frustrating when a company goes ahead and makes their new version of their program worse than their old, then forces you to use the new version or else your fucked. beautiful, true heroes they are.

Go to extension manager or whatever, click on install and locate the .rbz file.

it's not an rbz file
TeamHavocRacing wrote:If I see your UID in a server, I'll just kick that slot.

User avatar
Wahlamt
Posts: 5708
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby Wahlamt » Sat Jun 24, 2017 3:37 am

808 wrote:
Wahlamt wrote:
808 wrote:it won't let me do anything with the 2013 version anymore so i had to get the 2017 version, but in this version they somehow made it worse than the older one because now there is no plugins folder. so now i can't put the mesh2heightmap thing in it, so now i can't do shit.

kinda frustrating when a company goes ahead and makes their new version of their program worse than their old, then forces you to use the new version or else your fucked. beautiful, true heroes they are.

Go to extension manager or whatever, click on install and locate the .rbz file.

it's not an rbz file

Go to page 2 here and download it (puma linked it I think).

808
Posts: 133
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby 808 » Sat Jun 24, 2017 10:40 pm

Wahlamt wrote:
808 wrote:
Wahlamt wrote:Go to extension manager or whatever, click on install and locate the .rbz file.

it's not an rbz file

Go to page 2 here and download it (puma linked it I think).

gee, thanks
TeamHavocRacing wrote:If I see your UID in a server, I'll just kick that slot.

User avatar
honda23
Posts: 367
Joined: Wed Apr 04, 2012 1:05 pm
Team: RKI/JDS
Location: Italy

Re: How-To: Create Replica Track Height Map (Sketchup Method)

Postby honda23 » Tue Sep 05, 2017 9:03 pm

How can i fix this, if it's possible? After the last update the program is using this kind of "urban" map instead of the usual satellite map and now it's impossible to export the height map correctly...
Image
Gabriele Grossi #22 | RKI JayDeeSounds Italia Racing Team
Trackmaker, PM me to get your favourite track done at reasonable prices!
If you like my works --> https://www.paypal.me/Gabrielegrossi


Return to “Tutorials”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest