New Update - Skiping Frames

Post your questions here
patrickhartle79
Posts: 68
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:09 am
Team: motool

New Update - Skiping Frames

Postby patrickhartle79 » Sun Apr 23, 2017 5:31 pm

I have had the game for almost 2 years now and love this damn game. I always keep up to date on the newest snapshots and versions. I am currently running the 2017-01-03-1329 snapshot and I believe 1.10. I went to download the new 1.11 and as I was reading the comments on it and noticed some people were having some minor frame rate problems and little lag hear and there. Once my download was done and after reading the comments I open the 1.11 not put in a folder or anything, just open it and notice that I didn't want to go through another reinstalling process. So I said I was happy with my current version and deleted the new download. Then I open my current version and started to play and noticed I was skipping frames every track I go to. I still had 125fps but it was skipping frames even on a blank track. Its annoying and I can barely play now online or off. I have an amazing gaming PC and keep it clean and have always have good frames. I dont run my graphics maxed out nor do I have other applications open when playing. can someone please help me? I just want to get back to playing this amazing game made by the man himself jlv.

User avatar
BradyS21
Posts: 1150
Joined: Thu Jun 02, 2011 6:15 pm
Team: EuroTrashSilencer
Location: Working the corner to earn money to buy a new pipe because I don't know what my works pipe does :'(

Re: New Update - Skiping Frames

Postby BradyS21 » Sun Apr 23, 2017 6:19 pm

I had this problem and solved it by turning off record demo or whatever it's called.
tyskorn wrote:WHOA WHOA WHOA. I apologize for Brady's language, everyone.

patrickhartle79
Posts: 68
Joined: Sat Jan 09, 2016 3:09 am
Team: motool

Re: New Update - Skiping Frames

Postby patrickhartle79 » Sun Apr 23, 2017 7:50 pm

BradyS21 wrote:I had this problem and solved it by turning off record demo or whatever it's called.

Thanks so much man it really helped. Is there anyone else that had this problem and did something else that made it work. Id like to speak for everyone else that has this problem still and hasn't complained. Hope jlv can fix this or just do a slight tweek to help make the game run smooth with record demo on.

User avatar
TheBigLez
Crushed Dissenter
Posts: 220
Joined: Thu Jun 16, 2016 7:47 am
Team: TM Factory-Racing

Re: New Update - Skiping Frames

Postby TheBigLez » Wed Apr 26, 2017 10:18 am

ive tried turning threaded optimization off turning off record demos lower my graphics a ton and im still bouncing around fps it was perfectly fine before solid 125 fps with 30-40man gate now its all over the place and i don't know what to do its fine for about 5 min then it gets worse and worse any other fixes i can try quite annoying because my pc should be able to handle it gtx 1060 sc i5 6500 haalp

User avatar
motokid499
Posts: 1338
Joined: Sun Nov 04, 2012 2:25 am
Team: Versus-PC.com
Location: Canada
Contact:

Re: New Update - Skiping Frames

Postby motokid499 » Wed Apr 26, 2017 5:01 pm

TheBigLez wrote:ive tried turning threaded optimization off turning off record demos lower my graphics a ton and im still bouncing around fps it was perfectly fine before solid 125 fps with 30-40man gate now its all over the place and i don't know what to do its fine for about 5 min then it gets worse and worse any other fixes i can try quite annoying because my pc should be able to handle it gtx 1060 sc i5 6500 haalp


While in game, go to graphics/sound and ensure the game is using your graphics card. It will show driver info at the bottom.
Tanner Rogers

User avatar
TheBigLez
Crushed Dissenter
Posts: 220
Joined: Thu Jun 16, 2016 7:47 am
Team: TM Factory-Racing

Re: New Update - Skiping Frames

Postby TheBigLez » Sun Apr 30, 2017 5:10 am

i have found a fix, i've tried everything like going back to old drivers, turning off threaded optimization and more what worked for me was going to task manager and right clicking mx.exe and setting the priority to realtime or high i haven't dropped a frame doing this hope it helps!

User avatar
TheBigLez
Crushed Dissenter
Posts: 220
Joined: Thu Jun 16, 2016 7:47 am
Team: TM Factory-Racing

Re: New Update - Skiping Frames

Postby TheBigLez » Sun Apr 30, 2017 5:20 am

wait nvm it stopped dropping frames for 2 races then went back to stuttering ffs

jlv
Site Admin
Posts: 12321
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: New Update - Skiping Frames

Postby jlv » Mon May 01, 2017 12:27 am

I wouldn't set it to realtime. If it goes to 100% nothing else will get to run.

If changing the priority helped, it's probably a background process slowing you down. Try disabling any services you don't need.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.


Return to “Help / Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest