Is it worth upgrading my CPU?

Post your questions here
RXR_Banjo
Posts: 1056
Joined: Fri Mar 28, 2014 12:27 am
Team: MotoStar

Is it worth upgrading my CPU?

Postby RXR_Banjo » Mon May 22, 2017 8:50 pm

Hello guys,

i was quite pissed after racing hangtown last night, i want a steady 125 fps and i couldnt get it.. I had 111 and 90 in some spots (and it is really noticable on MXS when you dont have 125)

After talking to some guys they told me my i5 4590 was the ''problem''... i dont really want to change my motherboard and memory so im stuck with the LGA1150 socket, i was thinking of maybe upgrading to the i7 4770

Here is my current rig: https://ca.pcpartpicker.com/user/phildoyon/saved/xKwXsY

What's your thoughts? Is it worth it for mxs?

(FYI: I used 256 x 256 shaders direct, model geo at 20 and 8 , track at 85 and 8)

My other option would maybe try 128 x 128 but i didnt notice a big difference last year and still got fps drop sometimes

Thank you for your help / comments! :mrgreen:
Phil Doyon #144

Mr. Wiggles
Posts: 669
Joined: Sun Feb 08, 2015 6:41 pm
Team: MXGH/TGP

Re: Is it worth upgrading my CPU?

Postby Mr. Wiggles » Mon May 22, 2017 10:17 pm

The only difference in fps I see is the 20s are way better than the teens but I also get 60fps on the stocks track on my LapTop
#mosthatedoneinmxsim
Image #nobodysafe

Bobber113
Posts: 75
Joined: Mon Sep 26, 2016 8:02 am

Re: Is it worth upgrading my CPU?

Postby Bobber113 » Tue May 23, 2017 12:33 pm

i dont really see how you could be having a problem with that setup. the only thing i would do is add more RAM. (spec of your MOBO says it can run up to 32gb)

your video card should handle this game not a problem

Do you have all the skins for the teams/riders? maybe remove them mite make it easier

RXR_Banjo
Posts: 1056
Joined: Fri Mar 28, 2014 12:27 am
Team: MotoStar

Re: Is it worth upgrading my CPU?

Postby RXR_Banjo » Tue May 23, 2017 1:08 pm

I use low res track and low res object and i dont have a replacement bike pack (stock bikes are the original and ugly one), i have only 2-3 teams downloaded

Bobber113 wrote:i dont really see how you could be having a problem with that setup. the only thing i would do is add more RAM. (spec of your MOBO says it can run up to 32gb)

your video card should handle this game not a problem

Do you have all the skins for the teams/riders? maybe remove them mite make it easier
Phil Doyon #144


Return to “Help / Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest