Break and gas at the same time doesn't work

Post your questions here
Adrian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:36 pm
Team: Privateer

Break and gas at the same time doesn't work

Postby Adrian » Thu Sep 06, 2018 2:49 pm

Hey

I got an Xbox One controller for sim, but ive realised that I can't gas and brake at the same time. When I press them at the same time the bike is just free rolling, no braking och no acceleration.
I have my gas at RT and break at LT.

Does anyone know if this is possible to fix, or is it just the way my controller work?

User avatar
motodude76
Posts: 4
Joined: Mon Feb 08, 2016 5:58 pm
Team: Rival decal

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby motodude76 » Fri Sep 07, 2018 5:07 am

I use an xbox one controller as well and it works fine for me, whats your breaking torque at?
Image

User avatar
808
Posts: 540
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby 808 » Fri Sep 07, 2018 5:09 am

those two buttons cancel each other out for some reason.. happens to me too
PM me for free skinzzzz

Adrian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:36 pm
Team: Privateer

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby Adrian » Fri Sep 07, 2018 6:34 am

motodude76 wrote:I use an xbox one controller as well and it works fine for me, whats your breaking torque at?

It´s at max, 500 on front and rear.

Adrian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:36 pm
Team: Privateer

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby Adrian » Fri Sep 07, 2018 6:35 am

808 wrote:those two buttons cancel each other out for some reason.. happens to me too

Exactly, I know it´s supposed to work. I really need it too.

User avatar
Wahlamt
Posts: 6659
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby Wahlamt » Fri Sep 07, 2018 12:18 pm

Adrian wrote:
808 wrote:those two buttons cancel each other out for some reason.. happens to me too

Exactly, I know it´s supposed to work. I really need it too.

RT and LT are negative and positive on the same axis. If you do LT and RB for example it will work. Otherwise you need to "split" your axis for LT/RT.

Adrian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 06, 2018 2:36 pm
Team: Privateer

Re: Break and gas at the same time doesn't work

Postby Adrian » Fri Sep 07, 2018 12:41 pm

Wahlamt wrote:
Adrian wrote:
808 wrote:those two buttons cancel each other out for some reason.. happens to me too

Exactly, I know it´s supposed to work. I really need it too.

RT and LT are negative and positive on the same axis. If you do LT and RB for example it will work. Otherwise you need to "split" your axis for LT/RT.


Alright, do you know how to split the axis?


Return to “Help / Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest