client server too old yet i have latest update

Post your questions here
prez77
Posts: 9
Joined: Fri Nov 11, 2016 7:15 pm
Team: transmoto

client server too old yet i have latest update

Postby prez77 » Fri May 03, 2019 7:45 pm

whenever I try to join most servers I get denied as it says client is too old for this server, yet I don't understand why seen as I always have the most recent updates by jlv from the general discussion

jlv
Site Admin
Posts: 13310
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: client server too old yet i have latest update

Postby jlv » Sat May 04, 2019 2:07 am

You have to name the snapshot update "mx" for the links on the server page to use it. Check the version number at the lower right of the menu to make sure you're using the version you expected.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

xd sfxpanda
Posts: 1
Joined: Mon Aug 20, 2018 12:55 am

Re: client server too old yet i have latest update

Postby xd sfxpanda » Mon May 06, 2019 10:13 pm

i have the same problem hmmmmm

prez77
Posts: 9
Joined: Fri Nov 11, 2016 7:15 pm
Team: transmoto

Re: client server too old yet i have latest update

Postby prez77 » Tue May 07, 2019 7:24 pm

jlv wrote:You have to name the snapshot update "mx" for the links on the server page to use it. Check the version number at the lower right of the menu to make sure you're using the version you expected.

I have done that though I think, its probably me being stupid but my mate gets the same problem where we get the latest snapshot and name it 'mx.exe' yet it still says client too old

User avatar
Jeremy150
Posts: 1584
Joined: Mon Jul 30, 2012 9:56 am
Team: MV Films

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Jeremy150 » Tue May 07, 2019 9:20 pm

You are using the snapshot found here right?
viewtopic.php?f=1&t=52054
Image

jlv
Site Admin
Posts: 13310
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: client server too old yet i have latest update

Postby jlv » Wed May 08, 2019 12:23 am

prez77 wrote:
jlv wrote:You have to name the snapshot update "mx" for the links on the server page to use it. Check the version number at the lower right of the menu to make sure you're using the version you expected.

I have done that though I think, its probably me being stupid but my mate gets the same problem where we get the latest snapshot and name it 'mx.exe' yet it still says client too old

Check the version number in the menu after you get the error.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

prez77
Posts: 9
Joined: Fri Nov 11, 2016 7:15 pm
Team: transmoto

Re: client server too old yet i have latest update

Postby prez77 » Thu May 09, 2019 6:18 pm

jlv wrote:
prez77 wrote:
jlv wrote:You have to name the snapshot update "mx" for the links on the server page to use it. Check the version number at the lower right of the menu to make sure you're using the version you expected.

I have done that though I think, its probably me being stupid but my mate gets the same problem where we get the latest snapshot and name it 'mx.exe' yet it still says client too old

Check the version number in the menu after you get the error.

ok, I really don't know how im getting it wrong so ill just go through everything I do
1. download the snapshot
2. take the old mx.exe out of the game files and onto desktop
take the new snapshot into the game files and name it 'mx.exe'
3. go on to main menu and in the bottom it says version 1.11 if that means anything
4. try to join an online server and then says client too old for server
btw thanks for helping im just a real goon at computers lol

jlv
Site Admin
Posts: 13310
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: client server too old yet i have latest update

Postby jlv » Fri May 10, 2019 2:06 am

prez77 wrote:ok, I really don't know how im getting it wrong so ill just go through everything I do
1. download the snapshot
2. take the old mx.exe out of the game files and onto desktop
take the new snapshot into the game files and name it 'mx.exe'
3. go on to main menu and in the bottom it says version 1.11 if that means anything
4. try to join an online server and then says client too old for server
btw thanks for helping im just a real goon at computers lol

It should say something like "2019-04-30-1498 snapshot" if it's installed correctly. The default location for the executable is "C:\Program Files (x86)\MX Simulator". Be aware that the ".exe" extension is hidden by default in file explorer so you want to name the file "mx".
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

Boooo901
Posts: 8
Joined: Fri May 10, 2019 5:47 pm
Team: JDF Racing

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Boooo901 » Fri May 10, 2019 5:59 pm

jlv wrote:
prez77 wrote:ok, I really don't know how im getting it wrong so ill just go through everything I do
1. download the snapshot
2. take the old mx.exe out of the game files and onto desktop
take the new snapshot into the game files and name it 'mx.exe'
3. go on to main menu and in the bottom it says version 1.11 if that means anything
4. try to join an online server and then says client too old for server
btw thanks for helping im just a real goon at computers lol

It should say something like "2019-04-30-1498 snapshot" if it's installed correctly. The default location for the executable is "C:\Program Files (x86)\MX Simulator". Be aware that the ".exe" extension is hidden by default in file explorer so you want to name the file "mx".


I'm having the same issue expect mine is not names mx.exe its named mx. when i replace it it shows that nothing is there

User avatar
Wahlamt
Posts: 7201
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Wahlamt » Sat May 11, 2019 8:37 am

Boooo901 wrote:
jlv wrote:
prez77 wrote:ok, I really don't know how im getting it wrong so ill just go through everything I do
1. download the snapshot
2. take the old mx.exe out of the game files and onto desktop
take the new snapshot into the game files and name it 'mx.exe'
3. go on to main menu and in the bottom it says version 1.11 if that means anything
4. try to join an online server and then says client too old for server
btw thanks for helping im just a real goon at computers lol

It should say something like "2019-04-30-1498 snapshot" if it's installed correctly. The default location for the executable is "C:\Program Files (x86)\MX Simulator". Be aware that the ".exe" extension is hidden by default in file explorer so you want to name the file "mx".


I'm having the same issue expect mine is not names mx.exe its named mx. when i replace it it shows that nothing is there

just have "mx", not "mx."

Boooo901
Posts: 8
Joined: Fri May 10, 2019 5:47 pm
Team: JDF Racing

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Boooo901 » Sat May 11, 2019 6:28 pm

Wahlamt wrote:
Boooo901 wrote:
jlv wrote:It should say something like "2019-04-30-1498 snapshot" if it's installed correctly. The default location for the executable is "C:\Program Files (x86)\MX Simulator". Be aware that the ".exe" extension is hidden by default in file explorer so you want to name the file "mx".


I'm having the same issue expect mine is not names mx.exe its named mx. when i replace it it shows that nothing is there

just have "mx", not "mx."


I tried that, still says no data found when I replace it.

User avatar
Wahlamt
Posts: 7201
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Wahlamt » Sat May 11, 2019 7:48 pm

Boooo901 wrote:
Wahlamt wrote:
Boooo901 wrote:
I'm having the same issue expect mine is not names mx.exe its named mx. when i replace it it shows that nothing is there

just have "mx", not "mx."


I tried that, still says no data found when I replace it.

Still in the wrong folder then.

Boooo901
Posts: 8
Joined: Fri May 10, 2019 5:47 pm
Team: JDF Racing

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Boooo901 » Sun May 12, 2019 1:25 am

Wahlamt wrote:
Boooo901 wrote:
Wahlamt wrote:just have "mx", not "mx."


I tried that, still says no data found when I replace it.

Still in the wrong folder then.


Nope, It's in Program Files x86

prez77
Posts: 9
Joined: Fri Nov 11, 2016 7:15 pm
Team: transmoto

Re: client server too old yet i have latest update

Postby prez77 » Sat May 18, 2019 2:03 pm

Wahlamt wrote:
Boooo901 wrote:
Wahlamt wrote:just have "mx", not "mx."


I tried that, still says no data found when I replace it.

Still in the wrong folder then.

ive figured out whats wrong, when watching kellens video on doing the updates mine doesn't download with .exe in the title and I have to type .exe in myself and I think because of that its not working

Boooo901
Posts: 8
Joined: Fri May 10, 2019 5:47 pm
Team: JDF Racing

Re: client server too old yet i have latest update

Postby Boooo901 » Sat May 18, 2019 9:49 pm

prez77 wrote:
Wahlamt wrote:
Boooo901 wrote:
I tried that, still says no data found when I replace it.

Still in the wrong folder then.

ive figured out whats wrong, when watching kellens video on doing the updates mine doesn't download with .exe in the title and I have to type .exe in myself and I think because of that its not working

still doesn't work for me, I'm trying that and making sure its in program files. still nothing... @gamemaker


Return to “Help / Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests