Whats your pc?

I've heard conversation coming out of animal pens that is more intelligent than what is going on in here.
User avatar
Racers52
Posts: 2724
Joined: Sun Feb 03, 2013 8:10 pm
Team: MXSEMF/rF
Location: Arkansas
Contact:

Re: Whats your pc?

Postby Racers52 » Wed Apr 25, 2018 7:42 am

Still on this build

Image

User avatar
DBRider251
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 21, 2013 5:38 pm
Team: LCQ Studios

Re: Whats your pc?

Postby DBRider251 » Wed Apr 25, 2018 9:19 pm

Really want a Corsair Air series
Image

User avatar
mxsrider96
Posts: 3557
Joined: Mon Sep 10, 2012 12:15 am
Team: PoGo
Location: Indiana

Re: Whats your pc?

Postby mxsrider96 » Wed Apr 25, 2018 11:30 pm

DBRider251 wrote:Really want a Corsair Air series

The air 540 is fucking baller. I love it
WAR CRY <3

Sun Burn

User avatar
DBRider251
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 21, 2013 5:38 pm
Team: LCQ Studios

Re: Whats your pc?

Postby DBRider251 » Wed Apr 25, 2018 11:40 pm

mxsrider96 wrote:
DBRider251 wrote:Really want a Corsair Air series

The air 540 is fucking baller. I love it

The 740 makes me a little hard every time i see it
Image

User avatar
mxsrider96
Posts: 3557
Joined: Mon Sep 10, 2012 12:15 am
Team: PoGo
Location: Indiana

Re: Whats your pc?

Postby mxsrider96 » Wed Apr 25, 2018 11:58 pm

DBRider251 wrote:
mxsrider96 wrote:
DBRider251 wrote:Really want a Corsair Air series

The air 540 is fucking baller. I love it

The 740 makes me a little hard every time i see it

I'm personally a bigger fan of the 540, but I prefer the minimalist look. 740 is still damn nice
WAR CRY <3

Sun Burn

User avatar
yzmxer608
Posts: 15255
Joined: Mon Dec 29, 2008 4:30 am
Team: Race Tech/SD
Location: Wisconsin, U.S.A

Re: Whats your pc?

Postby yzmxer608 » Sat Aug 25, 2018 2:06 am

Want to upgrade my storage, as my OS/select program SSD is within 20GB of capacity (128GB) and my WD Caviar black HD raid 1 aray using 2 500GB drives for all other programs is also close to capacity. Thinking about getting Samsung 860s to replace, 500GB for OS and at want 2TB for other applicatoins. Now do I get 2 1TB 860s in raid 1 to get the 2TB capacity at higher speed (Newegg $199 for each 1TB) or a single 2TB ($450 for single 2TB)? Almost seems a no brainer for 2 1TB's, $50 cheaper and faster. I just don't have any experience with raid on SSD's, is it ok long term to do it with them? I have had zero problems with my current raid array.

Been thinking about getting a DAS setup in raid for backups, but I think it may be overkill for me. I've been doing ok with just a large capacity external HD and doing manual backups every once in a while.

Would also 'upgrade' to Win 10 at the same time...
TeamHavocRacing wrote:If I had a nickel for every time someone asked for this, I would have a whole shitload of nickels.

SMR 510RR
Posts: 2518
Joined: Sun Apr 08, 2012 6:36 am
Team: Privateer

Re: Whats your pc?

Postby SMR 510RR » Sat Aug 25, 2018 5:28 am

yzmxer608 wrote:Want to upgrade my storage, as my OS/select program SSD is within 20GB of capacity (128GB) and my WD Caviar black HD raid 1 aray using 2 500GB drives for all other programs is also close to capacity. Thinking about getting Samsung 860s to replace, 500GB for OS and at want 2TB for other applicatoins. Now do I get 2 1TB 860s in raid 1 to get the 2TB capacity at higher speed (Newegg $199 for each 1TB) or a single 2TB ($450 for single 2TB)? Almost seems a no brainer for 2 1TB's, $50 cheaper and faster. I just don't have any experience with raid on SSD's, is it ok long term to do it with them? I have had zero problems with my current raid array.

Been thinking about getting a DAS setup in raid for backups, but I think it may be overkill for me. I've been doing ok with just a large capacity external HD and doing manual backups every once in a while.

Would also 'upgrade' to Win 10 at the same time...


Check out Amazon Glacier for off site backups. Super duper cheap, for 500GB it is about $5 per month. You do have to pay for retrieval if you ever need it but it is very reasonable.

I have a NAS that I use for all my bulk storage that automatically backs up to an external drive and Glacier once a week. Works out really well and I don't worry about my data.

Pumaxcs
Posts: 12830
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:50 pm
Team: Kyle/Luiz
Location: Western, Kentucky
Contact:

Re: Whats your pc?

Postby Pumaxcs » Sat Aug 25, 2018 9:40 pm

What are you using for a motherboard? M.2 storage is comparable to a SATA SSD and faster than it in a RAID setup. Also wouldn't do a RAID setup on SSD's as you hit throughput levels that SATA can provide and add the risk of RAID failures. Not worth it to me. My setup is a 256GB OS M.2, 256GB SSD for games, 2TB HDD for extra. My home PC has nothing other than games and recording so all of my drives could crash and I would lose nothing of value so can't speak to needing backups and such. I did use FreeNas when I set up a DAS but it was a dedicated system, not sure if they have refined anything to a program use yet.
Image
Everytime you post something stupid, a baby gets punched in the face. Please be smart, for the children.

MXS Cares

User avatar
Sabo
Posts: 189
Joined: Sat Sep 12, 2015 1:01 am
Team: PBR Racing
Location: Western PA
Contact:

Re: Whats your pc?

Postby Sabo » Mon Aug 27, 2018 2:20 am

Pc wizards, I have a problem and I need your help.

For some reason, my sim suffers frames for seemingly no reason, game settings don't make a noticeable difference (4 frames maybe), catalyst settings don't really change anything either, track and object versions make no difference, trees removed, objects removed, been there done that.

I previously had an r9 390 but I upgraded* to a rx580 and did the same thing with my fx6300 (@3.8ghz) to a fx8350, trying to find a cure but with no help. Right now as I sit and wait for 450 motos on ironman, I am getting 18 frames on average. Anything you guys can think of, I'll try. I'm all ears at this point and willing to try anything.

Here is a list of my current build (with peripherals if you're interested):
Image

Interesting things to note about my computer:
-Was bought as a display model a while ago when it had some pos graphics adapter and some kind of bs Athlon in it. The only remaining component of my computer that is from the original is the Seagate hard drive. Everything else has been changed.
-I've had no problems with other games, photoshop, blender, or anything else. ONLY sim.
-this problem has stumped fellow pc wizards Hichael Modge and Laneypoo Burkes
-i wuv you

*My r9 390 threw a fan bearing and was running on two out of three fans for a while as I had a ziptied case fan on it. I picked up the 580 for big cheap because my Army friend bought it but then, well army.

here is a picture of my pc, beware shitty compression
Image
TeamHavocRacing wrote:As I awake from champagne wishes and caviar dreams, I realize it's back to Pabst Blue Ribbon and Doritos.

User avatar
Wahlamt
Posts: 6640
Joined: Mon Sep 13, 2010 3:15 pm
Team: MLG Compton
Location: Sweden
Contact:

Re: Whats your pc?

Postby Wahlamt » Mon Aug 27, 2018 5:05 am

Never fiddled with AMD catalyst, but from Nvidia control panel, what you can check for more FPS would be:
-Threaded optimization: no
-Power management: prefer maximum performance
-Anisotropic filtering: turn off, in case it's turned on
-Antialiasing: turn off if it is on, to see if it helps
-Play in fullscreen: winowed mode haven't really caused me low framerate, but random lag every now and then.

User avatar
yzmxer608
Posts: 15255
Joined: Mon Dec 29, 2008 4:30 am
Team: Race Tech/SD
Location: Wisconsin, U.S.A

Re: Whats your pc?

Postby yzmxer608 » Tue Aug 28, 2018 12:55 am

Pumaxcs wrote:What are you using for a motherboard? M.2 storage is comparable to a SATA SSD and faster than it in a RAID setup. Also wouldn't do a RAID setup on SSD's as you hit throughput levels that SATA can provide and add the risk of RAID failures. Not worth it to me. My setup is a 256GB OS M.2, 256GB SSD for games, 2TB HDD for extra. My home PC has nothing other than games and recording so all of my drives could crash and I would lose nothing of value so can't speak to needing backups and such. I did use FreeNas when I set up a DAS but it was a dedicated system, not sure if they have refined anything to a program use yet.

Asus Rampage IV Formula, no M.2 unfortunately. Thanks for the heads up on the raid though. https://www.newegg.com/Product/Product. ... 6813131808
TeamHavocRacing wrote:If I had a nickel for every time someone asked for this, I would have a whole shitload of nickels.

User avatar
AtlasZoor
Posts: 156
Joined: Wed Aug 02, 2017 12:51 am
Team: Atlas Trackworks
Location: Zimbabwe

Re: Whats your pc?

Postby AtlasZoor » Tue Aug 28, 2018 1:37 am

might be getting this soon :lol: :?: :?:

https://pcpartpicker.com/list/W6MTZR

Image
Image

User avatar
DBRider251
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 21, 2013 5:38 pm
Team: LCQ Studios

Re: Whats your pc?

Postby DBRider251 » Thu Aug 30, 2018 3:20 am

Any reason on the air cooled CPU cooler over a 240mm AIO?
Image

User avatar
DBRider251
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 21, 2013 5:38 pm
Team: LCQ Studios

Re: Whats your pc?

Postby DBRider251 » Thu Aug 30, 2018 4:34 am

Also, I'm pretty sure that PSU would literally try to hang itself if you ran that 1080 TI for any more than 20 seconds
Image

User avatar
Sabo
Posts: 189
Joined: Sat Sep 12, 2015 1:01 am
Team: PBR Racing
Location: Western PA
Contact:

Re: Whats your pc?

Postby Sabo » Thu Aug 30, 2018 4:35 am

DBRider251 wrote:Also, I'm pretty sure that PSU would literally try to hang itself if you ran that 1080 TI for any more than 20 seconds

quit stealing my intelligence, brain vacuum.
TeamHavocRacing wrote:As I awake from champagne wishes and caviar dreams, I realize it's back to Pabst Blue Ribbon and Doritos.


Return to “Off Topic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests