KTM 2019 Normal map issues

Post about creating and skinning models here
martin473
Posts: 17
Joined: Fri May 18, 2018 5:29 pm
Team: Privateer

KTM 2019 Normal map issues

Postby martin473 » Tue Jan 15, 2019 2:28 am

Okey so I am new to modeling, this is my first model I have ever made. I have made a low poly model and a high poly model. Now I am trying to bake normal map for the low poly bike, But the normal map does not work in game. The bike just look wird with the normal map and does not make much of a different from the bike without a normal map. Some tips or ideas on how to fix this ?
LOW POLY BIKE
Image
HIGH POLY BIKE
Image
NORMAL MAP OF SHROUDS AND EXHAUST
Image
IN GAME WITH NORMAL MAP ON SHROUDS AND PIPE
Image
Image

User avatar
Jeremy150
Posts: 1238
Joined: Mon Jul 30, 2012 9:56 am
Team: MV Films

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby Jeremy150 » Tue Jan 15, 2019 3:06 am

Invert your red and green channels
Image

martin473
Posts: 17
Joined: Fri May 18, 2018 5:29 pm
Team: Privateer

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby martin473 » Tue Jan 15, 2019 3:43 am

I did that now and it looks about the same as before :cry:

User avatar
Jeremy150
Posts: 1238
Joined: Mon Jul 30, 2012 9:56 am
Team: MV Films

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby Jeremy150 » Tue Jan 15, 2019 4:42 am

Should look completely different. Either you didn't invert them, or your model has a major issue.
Image

martin473
Posts: 17
Joined: Fri May 18, 2018 5:29 pm
Team: Privateer

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby martin473 » Tue Jan 15, 2019 12:56 pm

Okey thanks for the help will try a little more, any ideas what could be wrong with the model if that is the case?
I mean when I bake the normals I don’t think they look the same as normal maps for other bikes. If you look at the picture I posted of my normal map and compared to others I think mine is looking a little weird.

User avatar
aeffertz
Posts: 3110
Joined: Sat Sep 06, 2014 7:01 am
Team: Malt Liquor Boiz
Location: Wiscansin

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby aeffertz » Wed Jan 16, 2019 1:26 am

I know it seems simple but you should notice a difference between a normal and not running a normal map. You sure you have everything named correctly?

martin473
Posts: 17
Joined: Fri May 18, 2018 5:29 pm
Team: Privateer

Re: KTM 2019 Normal map issues

Postby martin473 » Wed Jan 16, 2019 3:37 pm

Yes it was named correctly, the issue was that I baked the normal map in Cycles and not in blender render. The normal map works fine now.
Thanks to Jeremy150 for the help


Return to “Model and Skin Editing”

Who is online

Users browsing this forum: trey22, xDkristianxD and 6 guests