bike not showing up in game

Post about creating and skinning models here
bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Wed Oct 09, 2019 1:57 pm

i made a bike skin but it won't show up in game. i have everything named as follows:

fc450v2016_fork_upper-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_fork_lower-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_frame-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_swingarm-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_2019 450 SXF_norm.png
fc450v2016_2019 450 SXF_spec.png
fc450v2016_2019 450 SXF-Crase #329.png

am i naming something wrong here or what??
Image

jmayo_2
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2015 6:45 pm
Team: Redline
Location: NV
Contact:

Re: bike not showing up in game

Postby jmayo_2 » Wed Oct 09, 2019 3:51 pm

bcrase14 wrote:i made a bike skin but it won't show up in game. i have everything named as follows:

fc450v2016_fork_upper-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_fork_lower-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_frame-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_swingarm-2019 450 SXF.jm
fc450v2016_2019 450 SXF_norm.png
fc450v2016_2019 450 SXF_spec.png
fc450v2016_2019 450 SXF-Crase #329.png

am i naming something wrong here or what??

Your .pngs should be fc450v2016-2019 450 SXF_norm.png so instead of an underscore at the beginning it should be -
Image

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Wed Oct 09, 2019 4:27 pm

I fixed the dashes so now it’ll show up in the bike setup, but when I go to ride it, it reverts back to the stock husky.
Image

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Wed Oct 09, 2019 5:15 pm

When I load into a game, it’ll say can’t load the frame, side plate, front plate, or the upper fork.
Image

User avatar
nickuzick
Posts: 3170
Joined: Mon Oct 14, 2013 9:42 pm
Location: British Columbia
Contact:

Re: bike not showing up in game

Postby nickuzick » Wed Oct 09, 2019 9:55 pm

You can't have spaces in your jm names

bcrase14 wrote:fc450v2016_fork_upper-2019450SXF.jm
fc450v2016_fork_lower-2019450SXF.jm
fc450v2016_frame-2019450SXF.jm
fc450v2016_swingarm-2019450SXF.jm
Image

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Thu Oct 10, 2019 1:34 pm

it didn't work. i've pretty much tried everything and nothing is seeming to work.
Image

User avatar
KTM57
Posts: 13669
Joined: Wed Jul 07, 2010 2:42 am
Team: Adept
Location: TX

Re: bike not showing up in game

Postby KTM57 » Thu Oct 10, 2019 9:17 pm

Could you share your current file names and the location where you're placing them?

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Thu Oct 10, 2019 9:52 pm

fc450v2016_fork_upper-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_fork_lower-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_frame-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_swingarm-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016-Lone Wolf KTM-Crase #329.png
fc450v2016-Lone Wolf KTM_norm.png
fc450v2016-Lone Wolf KTM_spec.png

i changed the skin name to the team name. i have them in a personal folder saved on my desktop, then i'll make a saf and put it into the MX Simulator Personal Folder, just like i do with my gear. And when i go into the game, i can click on it in the bike settings, but when i go to ride, it's just the stock husky. in the game chat it says it can't load any of the jms, including some front and side plates, but i didn't think we would need those. i had a buddy who was able to put graphics on the bike and put it into the game for the 2019 season, but he doesn't get on anymore so i don't know how he got it to work.
Image

User avatar
nickuzick
Posts: 3170
Joined: Mon Oct 14, 2013 9:42 pm
Location: British Columbia
Contact:

Re: bike not showing up in game

Postby nickuzick » Thu Oct 10, 2019 9:55 pm

you have spaces in your png name...
It needs to match the jm, so it knows what jm to read
Image

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Thu Oct 10, 2019 10:03 pm

nickuzick wrote:you have spaces in your png name...
It needs to match the jm, so it knows what jm to read


I tried that as well and it didn’t work.
Image

User avatar
KTM57
Posts: 13669
Joined: Wed Jul 07, 2010 2:42 am
Team: Adept
Location: TX

Re: bike not showing up in game

Postby KTM57 » Fri Oct 11, 2019 1:45 pm

First, make sure you have file extensions enabled. This is usually turned off by default, and it may be causing you to name your files incorrectly.

Name your files like this, and drop them into your personal folder without packing them into a saf. You can saf them later once everything reads in game. The most important factor is that the red text matches.

fc450v2016_fork_upper-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_fork_lower-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_frame-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_swingarm-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016-LoneWolfKTM-Crase #329.png
fc450v2016-LoneWolfKTM_norm.png
fc450v2016-LoneWolfKTM_spec.png

FWIW, I have been putting spaces in my file names for 10 years with no issue, but a few people lately have suggested that it causes problems. I would suggest adding the spaces back in for readability after you get everything working.

If you still get error messages about the JMs, try downloading them from your original source again. Your problem may be simply be unreadable files.

bcrase14
Posts: 45
Joined: Tue Jun 23, 2015 2:03 am
Team: RedBull Honda Racing

Re: bike not showing up in game

Postby bcrase14 » Fri Oct 11, 2019 10:01 pm

KTM57 wrote:First, make sure you have file extensions enabled. This is usually turned off by default, and it may be causing you to name your files incorrectly.

Name your files like this, and drop them into your personal folder without packing them into a saf. You can saf them later once everything reads in game. The most important factor is that the red text matches.

fc450v2016_fork_upper-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_fork_lower-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_frame-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016_swingarm-LoneWolfKTM.jm
fc450v2016-LoneWolfKTM-Crase #329.png
fc450v2016-LoneWolfKTM_norm.png
fc450v2016-LoneWolfKTM_spec.png

FWIW, I have been putting spaces in my file names for 10 years with no issue, but a few people lately have suggested that it causes problems. I would suggest adding the spaces back in for readability after you get everything working.

If you still get error messages about the JMs, try downloading them from your original source again. Your problem may be simply be unreadable files.



Thanks KTM, i had to re-download the files. it's finally working now.
Image


Return to “Model and Skin Editing”

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 5 guests