Random Frame Lag

Post your questions here
User avatar
808
Posts: 467
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Random Frame Lag

Postby 808 » Fri Aug 10, 2018 9:10 pm

Out of nowhere I started experiencing super bad and super frequent frame drops in sim. I'd be sitting on the gate with constant 125 fps, but then i'd start going and all of a sudden my frames start shooting from 125 to 35 over and over again, i'd say at least 2 or 3 times per second. YES all of my drivers are updated, yes i reset my pc. What do I do
PM me for free skinzzzz

User avatar
808
Posts: 467
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: Random Frame Lag

Postby 808 » Fri Aug 10, 2018 9:13 pm

Just noticed that it's even doing it in the menu lol tf
PM me for free skinzzzz

jlv
Site Admin
Posts: 12818
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: Random Frame Lag

Postby jlv » Sat Aug 11, 2018 12:54 am

Probably a background process slowing it down. Try disabling any startup programs you don't need.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.

User avatar
808
Posts: 467
Joined: Tue Feb 21, 2017 5:08 am

Re: Random Frame Lag

Postby 808 » Sat Aug 11, 2018 3:15 am

Played around with my settings and I guess the terrain rendering method I usually use which would be shaders/copy, no longer works for me. Changed that and now it works just fine. Kinda odd, sorry for the wasted post.
PM me for free skinzzzz


Return to “Help / Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests