2024-04-12 snapshot

Post anything about MX Simulator here. Please. I'm begging you.
jeremy103
Posts: 913
Joined: Sun Nov 20, 2011 4:14 am
Team: MCD Honda

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jeremy103 »

Curious if anyone else is having a skin issue with this snapshot. I join a server and the skins are on, server restarts and I load in with default everything. The skins are a new team pack, but no one else is having this issue.

Side note, i'm only using 2xxx of virtual memory.

32gb Ram
3080 12gb
Jakob Hubbard
Posts: 1161
Joined: Fri Nov 24, 2017 3:16 am
Team: Phil's
Location: Cold
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Jakob Hubbard »

jeremy103 wrote: Sat May 18, 2024 8:06 pm Curious if anyone else is having a skin issue with this snapshot. I join a server and the skins are on, server restarts and I load in with default everything.
This is likely because the server has homologated bikes and you're not on one of the bikes homologated so you get set to default skins with the first homologated bike. If it works in single player it's not a snapshot issue.
Image
jeremy103
Posts: 913
Joined: Sun Nov 20, 2011 4:14 am
Team: MCD Honda

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jeremy103 »

Jakob Hubbard wrote: Sat May 18, 2024 8:38 pm This is likely because the server has homologated bikes and you're not on one of the bikes homologated so you get set to default skins with the first homologated bike. If it works in single player it's not a snapshot issue.
The servers I am referring too are elsinore servers.
jlv
Site Admin
Posts: 14980
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jlv »

jeremy103 wrote: Sat May 18, 2024 8:06 pm Curious if anyone else is having a skin issue with this snapshot. I join a server and the skins are on, server restarts and I load in with default everything. The skins are a new team pack, but no one else is having this issue.

Side note, i'm only using 2xxx of virtual memory.

32gb Ram
3080 12gb
Might be using skin names that are too long. Are you seeing any error messages about "rider info too long"?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.
jeremy103
Posts: 913
Joined: Sun Nov 20, 2011 4:14 am
Team: MCD Honda

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jeremy103 »

I haven't noticed any error messages. I'll make sure to lookout for that. That would cause everything else to default? The only name that is long is the gear so that makes sense, but wheels, helmet, and bike are an average length.
jlv
Site Admin
Posts: 14980
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jlv »

It's the total for all skins and the rider name and number. I was wrong about the error message. It doesn't produce an error message. It sets your name to "rider info too long".

A normal rider info looks like this:

fc450(2017)|@rider_body-2018 MV Films SX Seven-Blue.png|@fc450v2016-2018 MV Films SX TW-Jeremy Cohenour #30.png|@wheels-2018 MV Films SX 450-Black Red.png|@rider_head-2018 MV Films SX Gloss RedBull-RedBull.png
30
Jeremy Cohenour | MV Films

That example is 239 characters. (The 2 newline characters count against the total.) If it goes over 512 characters it sets the rider info to this:

yz250f
999
rider info too long

So you probably just need to shorten the name on your skins.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.
jeremy103
Posts: 913
Joined: Sun Nov 20, 2011 4:14 am
Team: MCD Honda

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jeremy103 »

Gotcha gotcha, looks like that seems to be the issue. I changed to a gear set that had 5 less characters and it has been fine... switched back to the first one and next restart it defaulted.

That's my fault haha, I didn't mean to "blame" the snapshot. Frickin 16 years on this damn game and have never came across that lol

Thank you for the help.
jerem89
Posts: 11
Joined: Mon May 25, 2015 7:34 pm
Team: Privateer

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jerem89 »

Good evening, when I go to playback race with the snap version 04/12/24, I have a black texture which is my driver permanently, I have the reshade software installed on my PC but I don't know if it This is what causes the game's texture bug, I'm sending you a screenshot of the texture problem which is continually bugging
jlv
Site Admin
Posts: 14980
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jlv »

jerem89 wrote: Mon May 20, 2024 7:23 pm Good evening, when I go to playback race with the snap version 04/12/24, I have a black texture which is my driver permanently, I have the reshade software installed on my PC but I don't know if it This is what causes the game's texture bug, I'm sending you a screenshot of the texture problem which is continually bugging
I'd try it without reshade first.
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.
Racers52
Posts: 3228
Joined: Sun Feb 03, 2013 8:10 pm
Location: Texas
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Racers52 »

jlv wrote: Tue May 21, 2024 2:08 am
jerem89 wrote: Mon May 20, 2024 7:23 pm Good evening, when I go to playback race with the snap version 04/12/24, I have a black texture which is my driver permanently, I have the reshade software installed on my PC but I don't know if it This is what causes the game's texture bug, I'm sending you a screenshot of the texture problem which is continually bugging
I'd try it without reshade first.
Same issue here, I disabled reshade but to no avail. Uninstalling reshade might have a different outcome but I didnt test it. Anything over 2k texture memory usage usually results in black textures for me.
jlv
Site Admin
Posts: 14980
Joined: Fri Nov 02, 2007 5:39 am
Team: No Frills Racing
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by jlv »

Racers52 wrote: Wed May 29, 2024 2:50 am Same issue here, I disabled reshade but to no avail. Uninstalling reshade might have a different outcome but I didnt test it. Anything over 2k texture memory usage usually results in black textures for me.
Do you mean it works at 2048x2048 but not 4096x4096?
Josh Vanderhoof
Sole Proprietor
jlv@mxsimulator.com
If you email, put "MX Simulator" in the subject to make sure it gets through my spam filter.
Seabolt19
Posts: 93
Joined: Thu Oct 11, 2012 12:38 am

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Seabolt19 »

Think theres a pretty game breaking glitch with this snapshot, seems like sometimes the wheels glitch into the ground and come back out and make u crash.

here is some clips just from the racing tonight in rf:

https://streamable.com/oyqrgm

https://streamable.com/c3ihxy

https://streamable.com/asykfw

https://gyazo.com/25a911c1da01536a4269cf1fc2381ebd
Racers52
Posts: 3228
Joined: Sun Feb 03, 2013 8:10 pm
Location: Texas
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Racers52 »

jlv wrote: Thu May 30, 2024 1:17 am
Racers52 wrote: Wed May 29, 2024 2:50 am Same issue here, I disabled reshade but to no avail. Uninstalling reshade might have a different outcome but I didnt test it. Anything over 2k texture memory usage usually results in black textures for me.
Do you mean it works at 2048x2048 but not 4096x4096?
Ah sorry for the confusion here, I just meant the usage of the texture memory and not the specific setting.

Image
Jakob Hubbard
Posts: 1161
Joined: Fri Nov 24, 2017 3:16 am
Team: Phil's
Location: Cold
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Jakob Hubbard »

Racers52 wrote: Wed May 29, 2024 2:50 am Same issue here, I disabled reshade but to no avail. Uninstalling reshade might have a different outcome but I didnt test it. Anything over 2k texture memory usage usually results in black textures for me.
I just tried hidden hud while loading up a demo and have 3419 MB texture memory usage and didn't have this issue. Jlv, did you fix the wrapping for the texture memory value yet? I'm wondering this value is possibly 6GB instead of 2GB. Does this happen every time for you Race? Or does it seem inconsistent?
Image
Racers52
Posts: 3228
Joined: Sun Feb 03, 2013 8:10 pm
Location: Texas
Contact:

Re: 2024-04-12 snapshot

Post by Racers52 »

Jakob Hubbard wrote: Thu May 30, 2024 10:37 pm
Racers52 wrote: Wed May 29, 2024 2:50 am Same issue here, I disabled reshade but to no avail. Uninstalling reshade might have a different outcome but I didnt test it. Anything over 2k texture memory usage usually results in black textures for me.
I just tried hidden hud while loading up a demo and have 3419 MB texture memory usage and didn't have this issue. Jlv, did you fix the wrapping for the texture memory value yet? I'm wondering this value is possibly 6GB instead of 2GB. Does this happen every time for you Race? Or does it seem inconsistent?
Everytime :oops:
Post Reply